США хочуть виділити ще 0,5 млрд доларів Україні

Поділитися:

Стало відомо, що наступного тижня Палата представників Конгресу Сполучених Штатів може розглянути питання щодо збільшення допомоги Україні до 500 мільйонів доларів.

За даними американських ЗМІ, Ненсі Пелосі, речник Палати, запропонувала колегам не розглядати це питання, а відразу перейти до слухання. Зазначається, що у разі, якщо рішення американським урядом буде схвалено, Україна отримає додаткову допомогу у розмірі 500 мільйонів доларів, що в результаті виведе її до найбільших отримувачів у світі фінансової підтримки після Ізраїлю та Єгипту.

Нагадаємо, що раніше американські демократи представили законопроект, який передбачає введення санкцій проти російських політиків, зокрема й Володимира Путіна, банківського регулятора держави, якщо Росія вторгнеться в Україну.

«Законодавство закликає Міністерство оборони та Державне управління прискорити передачу оборонних предметів для зміцнення обороноздатності України та санкціонує виділення 500 мільйонів доларів США як додаткову надзвичайну допомогу Україні у разі повторного вторгнення Росії», – уточнюється в заяві уряду США.

Нещодавно до України прибула друга партія військової допомоги від США. Штати передали ЗСУ понад 80 тонн озброєння.

Також ми повідомляли, що Володимир Зеленський закликав США ввести санкції проти РФ ще до можливого нападу Росії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу