США хочуть накласти нові санкції на “Північний потік-2”

Поділитися:

Представники Сполучених Штатів Америки провели переговори з європейськими підрядниками з питання газопроводу “Північний потік-2” і вказали на серйозні наслідки від реалізації проекту.

Як повідомляє видання Welt am Sonntag, в переговорах брали участь 12 представників США і вони мирним тоном заявили про те, що планують всіляко перешкоджати завершенню будівництва газопроводу.

При цьому один з представників американської сторони навіть назвав такі наміри вкрай серйозними.

Варто відзначити, що недавно Державний секретар США Майк Помпео заявив, що учасники проекту підпадають під закон CAATSA “Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій” від 2017 року. У Німеччині відреагували спокійно на таку заяву, уточнивши, що екстериторіальні санкції суперечать міжнародному праву. Росія ж вважає, що США надають нечесне політичний тиск.

Нагадаємо, що уряд Німеччини побоюється введення нових санкцій США відносно російського газопроводу “Північний потік 2”. Німеччина вважає, що вони торкнуться не тільки німецькі приватні компанії, але і державні підприємства, пов’язані з будівництвом і експлуатацією проекту. Ця ситуація загрожує перетворити політичних союзників по НАТО в конфліктуючі країни на державному рівні.

Ми також повідомили, що директор Каспійського політичного центру Ефган Ніфті заявив, що санкції США не будуть перешкоджати завершенню будівництва Nord Stream 2, а тільки сповільнять його.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу