США блокують санкції проти «Північного потоку-2»

Поділитися:

Адміністрація президента США Джо Байдена вирішила домогтися виключення санкцій проти «Північного потоку-2» із проекту оборонного бюджету на наступний фінансовий рік. Про це повідомляє видання Foreign Policy.

Зазначається, що ці дії проводяться «без зайвої уваги».

До них підключилися держсекретар Ентоні Блінкен і ключові помічники, які закликали сенаторів відмовитися від поправок, які передбачають обмеження проти низки структур, пов’язаних із газопроводом, без можливості блокування Білим будинком.

Адміністрація Байдена намагалася запобігти спробам накласти санкції на німецькі організації, які беруть участь у будівництві трубопроводу, що викликало гнів республіканців у Конгресі.

Демократи також припустили, що поправки можуть створити прецедент для інших режимів санкцій та обмежити здатність виконавчої влади впливати на запровадження рестрикцій.

Раніше Джо Байден повернувся до своїх обов’язків після того, як йому зробили процедуру колоноскопії під анестезією. Про це повідомляє прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

Вона сказала, що президент встиг переговорити з віце-президентом Камалою Харріс і головою апарату Білого дому і «перебуває в хорошому настрої».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу