Шмигаль з Держсекретарем США обговорили стратегічне партнерство

Поділитися:

Український прем’єр Денис Шмигаль з державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном обговорили стратегічне партнерство. Про це очільник уряду сповістив у соцмережах за підсумками особистої зустрічі.

За його словами, для розвитку стратегічного партнерства “надійним фундаментом” залишаються спільні інтереси обох країн.

Шмигаль наголосив, що сам візит держсекретаря є проявом підтримки України. Також це свідчить про високий рівень українсько-американських відносин.

Сьогодні державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва. Літак приземлився в “Міжнародному аеропорту “Бориспіль” близько 00.20 за Києвом. Як повідомив він у соцмережах, прибув до Києва з прагненням посилити партнерство між Україною і США.

Раніше ми повідомляли, що держсекретар США Ентоні Блінкен та президент України Володимир Зеленський провели прес-конференцію за підсумками двосторонньої зустрічі.

Також ми писали, що український уряд змінив керівництво НАК «Нафтогаз України» наперекір порадам західних партнерів, зокрема, Сполучених Штатів. Вони категорично були проти руйнування реформи корпоративного управління. Про це писали ЗМІ, посилаючись на джерела як з боку Києва, так і з боку Вашингтона. Зазначалося, що це істотно ускладнить позиції Банкової у перемовинах із державним секретарем США Тоні Блінкеном. Сам він прагнутиме донести до президента Володимира Зеленського важливість реформ та спробує зрозуміти, чи має Україна намір продовжувати реформи та рух на Захід, повідомляють джерела.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу