Саакашвілі запропонував ліквідувати 500 судів

Поділитися:

Глава виконавчого комітету з питань реформ Михайло Саакашвілі запропонував впровадити в Україні широкомасштабну реформу зі створення єдиного органу судового контролю, що передбачає значне скорочення діючих судових установ з 764 інституцій по 200. Про це чиновник написав на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 28 липня.

Так, у своїй публікації Саакашвіллі пропонує просто делегувати повноваження і функції Вищої Ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Державної судової адміністрації України в єдиний орган контролю, який зміг би об’єднати в собі всі вище означені ролі установ і комісії.

Більш того, чиновник зазначив, що зараз українці просто не довіряють старій судовій системі, так як всі вони давно загрузли в корупції і мають власний прейскурант цін для звичайних громадян.

“Щоб все це змінити, ми пропонуємо створити іншу систему судів», – запропонував політик, маючи на увазі перехід на систему окружних судів.

Також Саакашвіллі запропонував залишити декілька установ, таких як Вищий адміністративний суд, Вищий корупційний суд, і Суд по інтелектуальної власності.

Нагадаємо, що в четвер, 7 травня, президент Володимир Зеленський призначив Михайла Саакашвілі головою Виконавчого комітету Національної ради з питань реформ.

Нещодавно колишній президент Грузії і по сумісництву нинішній глава українського Виконавчого комітету з питань реформ Михайло Саакашвілі анонсував створення в Україні законопроекту про державно-приватне партнерство, яке передбачає посилене взаємодія влади з малим і середнім бізнесом.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ