Розслідування НАБУ не вплине на закупівлю китайських вакцин

Поділитися:

У НАБУ виправдовуються за те, що взялися перевіряти закупівлю китайської вакцини від COVID-19. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового» телеканалу.

Там стверджують, що почати роботу дійсно повинні були, але факт початку розслідування – не може бути доказом провини. Перешкоджати закупівлі вакцини в НАБУ не планували, як запевняють в бюро.

Слідство там почали минулого тижня після заяви керівника держпідприємства “Медзакупівлі” Арсена Жумаділова.

Він стверджує, що його підприємство пропонувало закупити дешевшу і якіснішу вакцину – і вже закінчували перемовини, як нового постачальника без конкурсів і тендерів раптово призначили в МОЗ.

30 грудня минулого року уряд уклав угоду на постачання вакцини від компанії Сіновак. Замовили майже 2 млн доз за ціною 504 грн – за дозу. І це підозріло дорого.

В цій угоді фігурує приватна фірма-прокладка, а якість вакцини саме цієї компанії у світі вважається далеко не найкращою. Однак через декілька днів після того, як в НАБУ повідомили, що починають наслідок – під головою бюро Артемом Ситником захиталося крісло.

Законопроект, в якому йдеться про його звільнення, вже є у Верховній Раді. Експерти кажуть, щоб терміново підготувати документ, тоді Кабміну довелося збиратися на позачергове засідання.

Якщо директора бюро вдасться звільнити, тоді його повноваження виконуватиме перший заступник. З чуток, звільнення Ситника – це особисте рішення Володимира Зеленського, реакція президента на початок розслідування щодо закупівлі вакцин.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) зацікавилось купівлею китайської вакцини від коронавірусу: на цей час за цією справою вже стартувало розслідування.

У своїй прямій мові чиновник підтвердив початок розслідування щодо закупівлі відповідної вакцини з боку Китаю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу