Росію чекають нові санкції від США і Британії

Поділитися:

Великобританія і Сполучені штати Америки узгоджують введення нового пакету санкцій проти Росії через порушення ним домовленостей щодо невикористання хімічної зброї.

«США і Великобританія зважують додаткове покарання Росії за використання нею хімічної зброї, причому варіанти охоплюють від санкцій проти олігархів до надзвичайного кроку – обмежень проти державного боргу країни», – наголошується в повідомленні.

Британська сторона також наполягає, щоб ОЗХЗ продовжувала тиснути на Росію з вимогою надати відповіді по використанню заборонених речовин. Крім того, в Лондоні планують обговорити це питання з ключовими європейськими союзниками, зокрема, Францією і Німеччиною.

США, як очікується, будуть апелювати до закону про заборону хімічної зброї 1991 року і готують широкий санкційний пакет, якщо Росія не виконає певні умови. Зокрема, мова йде про гарантії з боку Москви щодо невикористання такої зброї, а також можливість проводити перевірки в місцях її зберігання.

Нагадаємо, що санкції проти Росії Джо Байден продовжив ще на рік. А все – через агресію проти України і окупацію Криму.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз прийняв рішення продовжити дію санкцій проти четвертого президента України Віктора Януковича, який у 2014 році втік з країни. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу