Росія відмовила Україні в екстрадиції Януковича

Поділитися:

Звернення до влади Російської Федерації на екстрадицію збіглого президента Віктора Януковича весь час закінчується відмовами з боку РФ. Про це заявила Генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

Відомо, що існують шість базових проваджень щодо Януковича, по ним буде заочне судочинство, а також чергові звернення до Росії щодо екстрадиції.

Крім того, Офіс президента шукає Януковича через Інтерпол. Попри те, що в організації дуже неохоче оголошують в розшук по статті “держзрада”. Річ у тім, що стосовно колишнього президента набрало чинності судове рішення, за яким його визнано винним і отримав 13 років ув’язнення.

Нагадаємо, що Генпрокурор України не згодна з тим, що Віктор Медведчук перебуває під домашнім арештом. Таку думку вона озвучила в телепрограмі «Свобода слова Савіка Шустера». Також Венедиктова уточнила, що не тримається за своє крісло.

Раніше повідомлялося, що адвокат Віктора Януковича зробив заяву про те, що має намір поїхати в Росію, де знаходиться його підзахисний, щоб обговорити деталі і встановити онлайн-зв’язок з Україною. Йдеться про засідання суду, на якому повинні розглядатися касаційні скарги у справі про державну зраду. Засідання відбудеться 16 серпня поточного року. Адвокат Януковича – Олександр Байдик.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу