Росія у Женеві не підтвердила готовність відвести війська від кордонів з Україною

Поділитися:

Насправді, дати однозначну відповідь представники США не можуть, оскільки вони її й не почули під час переговорів із Росією у Женеві, що відбулися 10 січня 2022 року.

Заступник голови Держдепартаменту США на запитання, чи Росія готова відвести війська від українських кордонів відповіла: «Я не думаю, що ми знаємо відповідь».

Шерман зазначила, що департамент інтерпретує поняття «деескалація», як відведення російських військ від кордонів з Україною або адекватна аргументація Москви з приводу проведення масштабних навчань, їх характер.

Російські представники підтвердили раніше сказані слова про те, що вони «не мають наміру вриватися, а це лише маневри та вчення». Відтак глава американської делегації вважає, що РФ могла б відвести війська, повернувши військових до казарм, щоб довести усьому світу про відсутність агресивних планів.

Також Шерман підкреслила, що за фактом отримати відповідь на питання, що їх цікавить, можливо тільки при деескалації Росії, але ніяк не під час ескалації. Загалом вона назвала зустріч не переговорами, а складною дискусією.

Нагадаємо, що перш ніж розпочати офіційні переговори, сторони, Росія та США, зустрілися на діловій вечері для попереднього обговорення питань.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу