Росія поскаржилася на Україну в ЄСПЛ

Поділитися:

Росія поскаржилася на Україну до Європейського суду з прав людини через події з 2014 року. Як повідомила пресслужба Генпрокуратури Росії, зокрема, вони вимагають відновити подачу прісної води із Дніпра у Крим.

Також там вважають, що українська влада відповідальна за смерті людей під час Революції Гідності і в одеському Будинку профспілок. Скаржаться на бездіяльність, яка призвела до катастрофи літака MH17 на Донбасі через незакриття повітряного простору над територією, де йшли бойові дії. Невдоволена Росія і придушенням свободи слова, дискримінацією російськомовного населення, а також компаній і підприємців з РФ, блокуванням Північно-Кримського каналу, нападу на російські представництва і посольства в Україні, ненаданням Україною правової допомоги слідчим РФ. Окрім того, Росія вимагає скасувати заборону на мовлення російськомовних каналів, доступ до сайтів і друкованих видань російською мовою.

Натомість в українському Міністерстві юстиції заявили, що на Росію у ЄСПЛ чекає неминуча поразка, зазначивши, що РФ виклала всі міфи російської пропаганди.

Раніше ми повідомляли, Рада ЄС продовжила санкції проти Росії ще на пів року. Перед цим вкотре проаналізували стан виконання Мінських угод на саміті в червні. Та дійшли висновку – повною мірою Кремль на себе відповідальності не бере.

Також ми писали, що стала відома сума позовів до Росії у міжнародних арбітражах. Налічується 37 процесів в арбітражній юрисдикції на 99 мільярдів доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу