Російський опозиціонер переїхав до Києва

Поділитися:

Син відомого борця з диктатурою і авторитаризмом Геннадія Гудкова, Дмитро Гудков вирішив переїхати в Україну. Причиною переїзду опозиційний політик називає переслідування з боку путінського режиму і навіть можливий арешт.

«Кілька близьких джерел з оточення Адміністрації президента повідомили, що якщо я не покину країну, фейкову кримінальну справу буде продовжено аж до мого арешту. Якщо залишуся, дана санкція “вирішити питання Гудкова будь-яким способом», – написав він у своєму телеграм-каналі.

Відомо, що 1 червня силовики прийшли з обшуком до квартири і на підмосковну дачу Дмитра Гудкова. Дві доби він провів в ІТТ в статусі підозрюваного у кримінальній справі про нібито несплату боргу з оренди приміщення, яке в 2015-2017 роках знімала фірма його тітки Ірини Єрмилової.

При цьому політик стверджує, що не має до цієї фірми жодного стосунку. Крім того, його тітці суд призначив підписку про невиїзд. А вже увечері 3 червня Гудкова відпустили з поліції.

Слід зазначити, що на даний момент Гудков і Єрмілова залишаються підозрюваними у кримінальній справі.

Нагадаємо, що до колишнього депутата Думи РФ Дмитра Гудкова на дачу в Коломиї прийшли озброєні ОМОНівці. Як повідомив батько, також в минулому депутат Держдуми, в будинку на момент обшуку були діти і внуки, інші родичі. Всі телефони миттєво були вимкнені, а по какому поводу обшук, ніхто не знає.

Раніше повідомлялося, що в прес-службі МВС Білорусі повідомили, що місцеві силовики затримали на кордоні з Литвою двох активістів, які брали участь в акціях протесту проти режиму Олександра Лукашенка після президентських виборів в країні в 2020 році.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ