Роберто Азеведо вирішив достроково покинути пост глави СОТ

Поділитися:

Генеральний директор Світової організації торгівлі Роберто Азеведо прийняв рішення дочасно покинути свою посаду. У четвер вранці, 14 травня, він повідомив про це уряди всіх країн, які є членами організації.

Як повідомляє агентство Bloomberg, термін його повноважень завершується в 2021 році. 62-річний бразилець очолює СОТ з вересня 2013 року.

Його другий чотирирічний термін повноважень почався у вересні 2017 року.

Видання також зазначає, що після його відходу тимчасово очолювати СОТ може один з чотирьох заместітелей- йонів Фредерік Ага з Нігерії, Карл Браунер з Німеччини, Алан Вольфф з США і Ю Сяожунь з КНР.

Нагадаємо, генеральний директор Світової організації торгівлі Роберто Азеведоз заявив, що економічний спад і втрати робочих місць через пандемію коронавируса будуть гірше, ніж при рецесії 2008 року.

Раніше повідомлялося, що світові ціни на продовольчі сировинні товари в квітні поточного року продовжили зниження. При цьому ціни падають вже третій місяць поспіль внаслідок істотного скорочення попиту, викликаного економічними і логістичними наслідками пандемії COVID-19.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу