Ринок держмайна встав

Поділитися:

Кабінет міністрів України зволікає з прийняттям низки законів, що стосуються процесів передачі об’єктів в оренду державного та комунального майна, що негативно позначається на інших соціально-економічних процесах держави. Про це повідомляє голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко в своєму листі до парламенту.

За словами фахівця, зараз українські підприємці вже протягом чотирьох місяців не можуть скористатися послугами оренди державного або комунального майна бо стикаються із законодавчою проблемою підписання угоди на оренду.

У зв’язку з поточним станом справ, у Фонді висловили стурбованість ситуацією, так як з прийняттям закону “Про оренду державного та комунального майна” від 3 жовтня 2019 р № 157-IX, в Україні фактично від 1 лютого 2020 року повністю зупинилися всі процеси передачі оренди з боку ФДМ.

Більш того, поточна влада вже проявляла ініціативу організувати новий порядок оформлення оренди та навіть подала відповідний закон “Про затвердження порядку передачі в оренду державного та комунального майна” від 3 березня 2020 року, однак через несподіване реформування парламенту цей законопроект пішов у небуття.

З огляду на перелік питань, які, відповідно до закону, повинні бути врегульовані в порядку, цей акт Кабінету міністрів є основним підзаконним актом, в якому будуть конкретизовані дії всіх сторін щодо укладення та продовження договору оренди. До моменту прийняття урядом цих актів законодавства неможливо відновити процеси передачі в оренду державного та комунального майна“, – йдеться в листі Сенниченко до Кабміну.

Як повідомлялося раніше, Фонд державного майна анонсував свої плани на приватизацію найбільшої компанії з виробництва електричної та теплової енергії – Центренерго. Це може здійснитися у другому кварталі 2021 року.

Також Фонд державного майна продовжує проводити онлайн-аукціони з продажу об’єктів малої приватизації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу