РФ евакуює з України своїх дипломатів

Поділитися:

22 лютого 2022 року, наступного дня після визнання РФ окупованих територій ЛДНР, Міністерство закордонних справ Росії випустило повідомлення про евакуацію своїх дипломатів із посольств та консульств, які перебувають в Україні.

МЗС РФ уточнює, що, починаючи з 2014 року, з часу конфлікту, на посольство Росії в Києві, а також на консульства, розташовані в Одесі, Харкові та Львові, неодноразово вчинялися напади. Постійно, за словами відомства, стосовно Російського центу науки і культури проводилися провокаційні дії, його керівнику завдано шкоди здоров’ю, а самому центру завдано шкоди.

Крім цього, у повідомленні йдеться, що київська влада ніяк не реагувала на те, що відбувалося, тоді як російські дипломати постійно були під тиском. Їм загрожували фізичною розправою.

Таким чином, МЗС Російської Федерації оголосило евакуацію всіх представників російських консульств та посольства. «Для захисту їхнього життя та безпеки керівництвом Росії було ухвалено рішення про евакуацію персоналу російських закордонних установ в Україні, яка буде реалізована найближчим часом», – уклали у російському зовнішньополітичному відомстві.

Тим часом, нагадаємо, що у рамках засідання європейські міністри закордонних справ одноголосно затвердили перший пакет санкцій проти РФ.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ