РФ буде пропускати торгові судна через Керченську протоку

Поділитися:

Рух торгових суден через Керченську протоку, в тому числі в українські порти, не обмежуватиметься. Про це повідомив заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков.

“Я звертаю увагу на те, що ніяких обмежень для торгового судноплавства, для використання українських портів на Азовському морі введено не було. А що стосується обмежень тих чи інших зон, де проводяться навчання, це загальноприйнята міжнародна практика. Ми діємо, найсуворіше слідуючи відповідним домовленостями багатостороннього характеру і будь-яким іншим домовленостям, в яких бере участь Росія “, – зазначив Рябков.

Відомо, що з 24 квітня по 31 жовтня Російська Федерація призупиняє здійснення права мирного проходу через територіальні води РФ для іноземних військових кораблів та інших державних суден в ряді районів Чорного моря.

При цьому, згідно з інформацією в бюлетені Управління навігації і океанографії Міноборони РФ, який був опублікований 14 квітня, це стосується акваторії уздовж Південного берега Криму (від Севастополя до Гурзуфа), району біля берегів Керченського півострова (поблизу Опукського природного заповідника) і морській ділянці на захід від окупованого Криму.

Нагадаємо, що влада анексованого Криму не можуть гарантувати населенню поліпшення ситуації з питною і технічною прісною водою на півострові. Також поки не скасовують і подачу води за графіком у двох найбільших містах – Ялті та Сімферополі.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації висловилися з приводу перешкод по частині будівництва газопроводу «Північний потік – 2». Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв’ю для ЗМІ.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ