Разумков прокоментував можливий розпуск Ради

Поділитися:

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявляє, що для розпуску парламенту немає юридичних підстав. Так він прокоментував журналістам те, що законодавчий орган не збирався упродовж 30 днів у залі засідань під час локдауну, і, чи може це стати приводом для того, щоб президент розпустив Раду.

Спікер парламенту зазначив, що в цьому питанні необхідно зважати на Конституцію та на трактування Конституційного суду. Так, згідно з рішенням КС від 2004 року, розпуск Ради можливий, якщо протягом 30 днів не було планових засідань. Водночас, Верховна Рада 9-го скликання не пропускала пленарні засідання, наголосив він.

Раніше перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук повідомив, що у президента є підстави розпустити склад Верховної Ради.

Нагадаємо, нардеп від Слуги народу Василь Мокан написав заяву про звільнення з посади представника Кабміну у Верховній Раді.

Також ми писали, що парламент підтримав ініціативу щодо спрямування 600 мільйонів гривень місцевим та апеляційним судам на оплату праці. Відповідний проєкт закону (№5304) ухвалено поки за основу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ