Рада знову не призначила Юрія Вітренка на посаду міністра

Поділитися:

Верховна Рада України не підтримала призначення Юрія Вітренка міністром енергетики. Про це стало відомо сьогодні в ході засідання парламенту.

За призначення проголосували всього 204 народних депутатів, з 226 необхідних.

Це вже не перша спроба призначити Вітренко. 17 грудня його призначення вже виносилося на голосування, але тоді його кандидатуру підтримали тільки 186 нардепів.

Цього разу джерела в провладній фракції «Слуга народу» запевняли, що близько 200 «слуг» готові голосувати за Вітренко і оцінювали ймовірність його призначення в 70%.

Сам кандидат на посаду після першого провального голосування заявив, що якщо ВР під час повторного розгляду даного питання не призначить його міністром, він піде з політики і займеться приватним бізнесом.

Тоді Вітренко говорив, що для нього особливо важливо бути затвердженим не тільки на повноцінну міністерську посаду, але і на посаду першого віце-прем’єр-міністра України.

Раніше Вітренко працював комерційним директором компанії «Нафтогаз», де в тому числі, відповідав за газові суди з Росією, які завершилися перемогою України і отриманням майже трьох мільярдів доларів компенсації.

Нагадаємо, що Юрій Вітренко був призначений на посаду в. о. міністра енергетики не так давно, але від нього чекали перших кроків. Вони повинні були показати, якою є стратегія розвитку галузі, що буде змінюватися, чого чекати найближчим часом. Разом з тим відомо і те, що підвищення цін на енергоносії – не найкращий старт, оскільки таке рішення вдарить по реноме всіх, хто привів Вітренко на нинішню посаду.

Також, можливий злочин (зловживання владою, ст. 364 КК) при виплаті премії в.о. міністра енергетики, колишньому топ-менеджеру “Нафтогазу” Юрію Вітренко в розмірі 7,2 млн доларів розслідує Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу