Путін зустрічається з Байденом – онлайн-трансляція

Поділитися:

16 червня минає одне з головних світових подій – зустріч президентів Росії і США Володимира Путіна і Джо Байдена.

Володимир Путін і Джо Байден в останній раз зустрічалися в 2011 році, коли Байден був віце-президентом США, а Путін – прем’єр-міністром РФ.
При цьому, останній раз президенти Росії і США зустрічалися аж в 2018 році в Гельсінкі за часів президентства Дональда Трампа.
Переговори лідерів відбудуться на віллі Ла Гранж в Женеві. Саме тут в 1985 році зустрічалися генсек ЦК КПРС Михайло Горбачов і президент США Рональд Рейган.

За повідомленнями ЗМІ, переговори будуть проходити у вузькому і розширеному складах. Розклад саміту США-Росія наступний: фотосесія з президентом Швейцарії – 14:25; зустріч президентів Росії і США – 14:35; розширена зустріч президентів – 15:55; другий раунд розширеної зустрічі – 17:40

Після зустрічі з Путіним Джо Байден проведе прес-конференцію. Спільного брифінгу президентів не буде.
Ще до зустрічі в Білому домі озвучили питання, які Байден буде обговорювати з Путіним. Заплановано підняти ряд питань, але найбільш пріоритетні теми: контроль над озброєннями, військове втручання Росії в Україні, діяльність російських хакерів, переслідування Олексія Навального, кліматичні зміни.

За словами прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, президенти Росії і США не будуть підписувати будь-які документи на спільному саміті.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ