Путін вирушив до Китаю на Олімпіаду

Поділитися:

З нагоди Олімпійських ігор Президент Росії прибув до Китаю. Після зустрічі Володимира Путіна та Сі Цзіньпін, лідери зробили гучну заяву, звинувативши НАТО у «роздмухуванні конфлікту» і загалом прокоментували ситуацію у світі.

Лідери Піднебесної та Російської Федерації висловилися проти дій зовнішніх сил щодо «підриву безпеки та стабільності у спільних суміжних регіонах», звинуватили Північноатлантичний Альянс у спробі вплинути на внутрішні справи суверенних держав з метою наростити взаємодії у цих країнах.

Президенти також зійшлися на думці, що окремі країни-союзники прагнуть здобути односторонні військові переваги на шкоду безпеці інших країн. А «роздування антагонізму та конфронтації» Альянсом, на думку Путіна та Цзіньпін, може призвести до підриву порядку у міжнародній стратегічній стабільності.

За підсумками переговорів двох лідерів, у прес-службі Москви заявили, що вони закликають НАТО відмовитися від «від ідеологізованих підходів часів холодної війни, поважати суверенітет, безпеку та інтереси інших країн, різноманіття їхніх цивілізаційних та культурно-історичних укладів, об’єктивно та справедливо ставитися до мирного розвитку інших держав».

Окремо наголошується, що Китай виступив на боці Росії, підтримавши ініціативу «гарантій безпеки», а також сторони погодилися, що «спроби проведення заснованих на ідеології розділових ліній та створення ситуативних альянсів» не належать до демократичних принципів.

До того ж, лідери Китаю та Росії проти створення нового блоку AUKUS, викидів радіоактивної води з “Фукусіми” японцями, активної політики США щодо розвитку біології та токсичної зброї, у тому числі і зберігання хімічної зброї в Америці.

Нещодавно ми писали, що лідер Франції Еммануель Макрон має намір провести розмову зі своїм українським та російським колегами Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним.

Також ми повідомляли про готовність Путіна до конфлікту з НАТО.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу