При покупці великих об’єктів приватизації доведеться брати дозвіл АМКУ

Поділитися:

Бізнесу доведеться отримають дозвіл від Антимонопольного комітету України (АМКУ) при покупці 50 відсотків акцій об’єктів приватизації.

Про це сказано на сайті АМКУ.

У повідомленні відомства сказано, що придбання майна і отримання прав управління часткою акцій, яке забезпечує досягнення (або вище) 50 відсотків у вищому органі управління відповідного суб’єкта господарювання, активів, які забезпечують здійснення господарської діяльності, в тому числі методом відкритих конкурсів, може підходити під певні концентрації і зажадати отримання дозволу.

Концентрація, яка потребує дозволу Комітету, забороняється до надання дозволу. Поки воно не буде отримано, учасники не можуть що-небудь робити.

Раніше ми повідомляли, що Антимонопольний комітет України почав масово штрафувати вітчизняний бізнес за несвоєчасне надання інформації. Про це свідчать дані, які були опубліковані на сайті відомства від 19 серпня.

Також ми писали про те, що Антимонопольний комітет України збирається контролювати вітчизняний ринок нафтопродуктів на тлі політичних і економічних хвилювань всередині країни-сусідки Білорусі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу