Президент увів у дію рішення РНБО про хімбезпеку

Поділитися:

Український президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо заходів підвищення рівня хімічної безпеки в країні, інформує його канцелярія. Йдеться про указ № 104/2021.

У ньому вказано, що РНБО визнала діяльність уряду у сфері управління хімічною безпекою і поводження з хімічними речовинами – недостатньо ефективною.

Відтак, Кабінет міністрів за два місяці, зокрема, зобов’язали розглянути питання створення Міжвідомчої комісії, яка б займалася питаннями управління хімічною безпекою та поводження з хімречовинами. А також питання збільшення можливостей референс-центру з визначення токсичних та хімічних речовин, створеного на базі Держпідприємства “Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім. Медведя МОЗ”.

Також уряд має сформувати список акредитованих хімічних лабораторій НДІ та створити на їхній базі центрів (референс-лабораторій) для моніторингу, виявлення та ідентифікації небезпечних хімічних речовин.

Має вирішити питання створення клінічного токсикологічного центру.

Раніше повідомлялося, що Зеленський анонсував проведення розслідування законності приватизації стратегічних підприємств і надр в країні окремими особами.

Також ми писали, що в Офісі президента готують програму “Нове село”, яка передбачає будівництво у селах так званих «Центрів тяжіння» за прикладом сервісних зон у таких населених пунктах як Щастя та Новотроїцьке.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ