Президент Молдови готується до візиту в Україну

Поділитися:

Президент Молдови Майя Санду намір приїхати з візитом в Україну і обговорити ряд важливих тем з президентом країни Володимиром Зеленським. Політик зазначила, що є багато конкретних питань, на які потрібно шукати відповіді.

«Це і питання безпеки в регіоні, і питання нашого шляху до Європейського Союзу, ті реформи, які ми повинні впроваджувати, щоб наблизити наші країни до ЄС. І, звичайно, питання про делімітацію кордонів, і про гідроелектростанції », – уточнила президент Молдови.

Крім того, метою візиту до Києва є відновлення відносин між сусідами.

«Ми хочемо відновити відносини, тому що якась робота була на рівні урядів, але на рівні президентів взагалі не було ніяких зустрічей за ці 4 роки. Нам важливо відновити відносини », – резюмувала Майя Санду.

Нагадаємо, що сьомий за рахунком завод з виробництва спирту та інших алкогольних напоїв держпідприємства «Укрспирт» проданий інвестору на аукціоні. За об’єкт боролися дві компанії. Одна з них – з Республіки Молдова. Стартова ціна спиртзаводу була 54, 7 мільйонів гривень.

В ході аукціону вона виросла до 120 мільйонів гривень. За цю ціну спиртзавод в Нагірянці і купила компанія з Молдови.

Раніше повідомлялося, що велика частина виборців віддала свою перевагу колишньому прем’єр-міністру Молдови і лідера партії «Дія і солідарність» – Майї Санду.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ