Президент Казахстану ініціював саміт ОДКБ

Поділитися:

На тлі масштабних протестів у Казахстані найближчим часом відбудеться онлайн-саміт лідерів країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). З такою ініціативою виступив президент країни Касим-Жомарт Токаєв.

Про це йдеться на сайті Адміністрації президента РФ.

З повідомлення випливає, що у суботу, 8 січня, президенти Казахстану та Росії провели телефонну розмову, під час якої Токаєв і запропонував зібрати саміт.

На думку Касима-Жомарта Токаєва на даному етапі є необхідність спільної розмови лідерів держав-членів ОДКБ. Засідання відбудеться під головуванням Вірменії як чинного голови організації, зазначила пресслужба російського президента.

Пропозицію провести онлайн-засідання підтримав вірменський прем’єр Нікол Пашинян та білоруський президент Олександр Лукашенко.

На сайті Адміністрації президента РФ є інформація про те, що Лукашенко та Пашинян також обговорили ситуацію в Казахстані. Було зазначено, що вона «має тенденцію до заспокоєння».

Раніше ми повідомляли, що російські військові прибули в Казахстан для врегулювання ситуації із заворушеннями. Перша група прибула у кількості близько 300 найманців «приватної військової компанії Вагнер».

Нагадаємо, що правоохоронні органи Казахстану затримали понад 4,4 тисячі осіб, які брали участь у заворушеннях у низці регіонів країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу