Президент Ердоган поспілкувався з учасниками саміту G20 у Римі

Поділитися:

В італійській столиці, де сьогодні, 30 жовтня, стартував Саміт лідерів країн «Групи двадцяти», президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів короткі розмови з учасниками заходу. Про це повідомляють турецькі ЗМІ.

Зазначається, що після церемонії фотографування Ердоган поспілкувався із американським лідером Джо Байденом, німецьким канцлером Ангелою Меркель, британським прем’єром Борисом Джонсоном, прем’єром Індії Нарендрою Моді, а також генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

Зокрема, в Адміністрації президента Туреччини наголосили, що дводенна програма турецького президента в рамках саміту стартувала доволі завантажено. Там висловили сподівання, що підсумки цього заходу будуть позитивними для інтересів Туреччини.

Як відомо, саміт «Групи двадцяти» триватиме 30-31 жовтня. Очікується, що лідери обговорять варіанти відновлення світової економіки через коронавірусну пандемію, ситуацію у сфері охорони здоров’я. Також будуть важливими питання зміни клімату, сталого розвитку і кризи біженців.

Нагадаємо, першим на цей захід прибув заокеанський гість – президент США Джо Байден. Минулого року його попередник Дональд Трамп переговори демонстративно ігнорував.

Раніше повідомлялося, що на саміті ЄС говоритимуть про енергетику та кризу права у Польщі.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ