«Премія Юрію Вітренко від НАК «Нафтогаз» – це питання моралі, а не бізнесу», – експерт

Поділитися:

Станом на зараз обов’язки очільника Міністерства енергетики виконує Юрій Бойко, але всім відомо, що він має піти вже у січні, його повноваження завершаться. Натомість кандидатура Юрія Вітренка, у минулому виконавчого директора НАК «Нафтогаз України», не отримала підтримки, на яку розраховували у верхніх ешелонах влади.

Отже, міністерство допоки не має міністра, який би влаштовував всі фракції. Сам Юрій Вітренко каже, що мав розмови не лише з нинішнім президентом, адже отримував пропозицію очолити стратегічно важливе відомство ще раніше.

То чи стане Юрій Вітренко міністром? Свої думки з цього приводу Дмитро Марунич, енергетичний експерт, а також ексміністр палива та енергетики Іван Плачков.

Відомо, що днями НАК «Нафтогаз України» виплатив величезну премію, точніше, другу частину премії. Натомість один з наших експертів каже, що така інформація могла бути провокацією. Також відомо, що Вітренко багато років судився, аби отримати другу частину премії.

Один з наших експертів розповів, що французи були вражені такими преміями в Україні, які виплачуються державною компанією. У світовій практиці такі премії неможливі, до того ж це судовий процес, у ході якого працювали найвизнаніші юристи, міжнародні фахівці, яким виплачували великі премії.

Дмитро Марунич каже про те, що Коболєв та Вітренко прийшли у цей сегмент не на пусті місця. Тут є й бізнес-зв’язки, і родинні. Компанії, які були утворені раніше, мали на меті доволі різні операції. Коли розпочався конфлікт та чому, зараз не важливо.

На думку Івана Плачкова, порядок наводити повинен перший віцепрем’єр, який буде професіоналом. Також потрібно зробити кілька важливих шляхів, аби змінити підпорядкування компаній, зокрема НАК «Нафтогаз».

Більше про таємниці створених компаній, вплив на державні корпорації, різні підводні камені енергетичної галузі в Україні експерти розповіли в ефірі «Першого Ділового».

Раніше повідомлялося про те, що Юрій Вітренко – досить складна для голосування кандидатура. Таку думку озвучив один з експертів у ефірі.

Також ми писали й про те, що Юрій Вітренко не став міністром енергетики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу