Прем’єра Ізраїлю судять за корупцію

Поділитися:

В Ізраїлі спалахнув великий скандал за участю прем’єр-міністра держави Біньяміна Нетаньяху, який підозрюється в корупції і зловживанні владою. У неділю, 24 травня, чиновник офіційно свідчив перед судом.

Відзначимо, що сам Нетаньяху назвав судовий процес “полюванням на відьом” і стверджує, що розслідування проти нього має політично мотивований характер.

На даний момент проти прем’єра Ізраїлю зареєстровано відразу три справи під номером “1000”, “2000” і “4000”. Всі кримінальні виробництва представлені з боку генерального прокурора Ізраїлю Авіхайа Мандельбліта.

Цікаво, що головні звинувачення на адресу Нетаньяху звучать через його зв’язки з компанією “Безек”, якій він нібито надавав незаконні пільги і натомість вимагав позитивної реклами з боку телекомунікаційного підприємства.

Також мова йде про шахрайство і хабарі. Зокрема, чиновника не раз звинувачували в отриманні занадто дорогих подарунків і пожертвувань, кінцева мета яких наразі зараз з’ясовується.

Як повідомлялося раніше, вищий суд справедливості Ізраїлю (БАГАЦ) прийняв рішення на користь глави держави Біньяміна Нетаньяху щодо його права на формування уряду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу