Посол України в США розповіла про підготовку зустрічі Зеленського і Байдена

Поділитися:

Українські та американські дипломати мають намір опрацювати план зустрічі президентів Володимира Зеленського і Джо Байдена. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

Так, в Києві сподіваються на сьомий візит Джо Байдена в Україну.

«Звичайно, працюємо – і ми, і наші колеги з американського посольства в Україні – над тим, щоб відбулася зустріч і візити як президента Зеленського в Сполучені Штати, так і, сподіваюся, сьомий візит Джо Байдена в Україну», – заявила Оксана Маркарова.

Слід зазначити, що Україна готова до всіх форматів двосторонньої зустрічі президентів, незалежно від того, в якій країні вона може відбутися.

«Ми однозначно відчуваємо величезну підтримку від американських колег на всіх рівнях – від президента Байдена, держсекретаря Блінкена – ви все бачили недавній візит до Києва … Тобто існує безумовна і дуже потужна підтримка і напрацювання контактів на всіх рівнях», – зазначила Оксана Маркарова.

Нагадаємо, що Оксана Маркарова, яку нещодавно президент призначив послом України в США, має великий перелік завдань на час своєї дипломатичної роботи. Зокрема, вона буде займатися питанням налагодження відносин з МВФ, щоб Україна отримала обіцяні транші. При цьому сама Маркарова каже, що ця діяльність не є основною.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден вже повідомив про свої плани приєднатися до засідання в рамках саміту НАТО. Йдеться про збори представників країн, які називають «Бухарестською дев’яткою». Крім інших питань, говоритимуть і про Україну.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ