Посол Німеччини висловився про членство України в НАТО

Поділитися:

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен в інтерв’ю ЗМІ розповіла про перспективу членства України в НАТО. За її словами, Україна стане членом Північноатлантичного альянсу у разі відповідного політичного рішення.

Вона нагадала, що Україні вдалося набути статусу партнера НАТО з розширеними можливостями, що наближає країну до членства. І в кожної держави з’являються такі політичні вікна можливостей, як приклад – Естонія, яка чекала цього багато років. Країна повинна бути готовою до такого моменту, наголосила посол.

Також вона вважає, що неправильно заявляти, що Франція та Німеччина відмовили у наданні Києву ПДЧ (План дій щодо членства в НАТО) у 2008 році на Бухарестському саміті, адже Альянс є консенсусною організацією. І цей консенсус необхідно знайти, зазначила дипломат. Вона вважає, що в України є дуже впливові партнери, які підтримують її амбіції, проте це відбудеться точно не завтра. До того ж, у НАТО завжди виникали проблеми із країнами, де триває війна. Однак, однією з переваг НАТО є п’ята стаття Вашингтонського договору, та всі бояться прямого зіткнення з РФ, зазначила вона.

Окрім того, Фельдгузен додала, що, на її думку, ані Франція, ані Німеччина не винні в окупації Кримського півострова Росією, адже навряд чи могло ПДЧ для України стати на заваді планам росіян.

Нагадаємо, що у МЗС України озвучили претензії до НАТО.

Раніше ми також повідомляли, що глава ВР Дмитро Разумков прокоментував можливе членство в НАТО. Зокрема, він чітко дав зрозуміти, що всі розмови про вступ до євроатлантичного альянсу протягом року – просто фантазії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу