Половина українців підтримують вступ до ЄС і НАТО

Поділитися:

З 5 по 13 грудня фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва провів опитування серед українців про їхню думку з приводу вступу нашої країни в НАТО і Євросоюз. Опитування пройшло у всіх частинах країни, за винятком окупованих територій Донбасу і Криму.

Як показало дослідження, 42 відсотки наших громадян виступають за членство України в Північноатлантичному альянсі. 11 відсотків громадян підтримують військовий союз з Російською Федерацією. 34 відсотки опитаних вважають, що Україні не потрібно вступати до військових союзів. На Заході та в Центрі вступ до НАТО підтримують 68 відсотків і 47 відсотків громадян відповідно. На Півдні прихильників вступу в НАТО менш як 26 відсотків, а на Сході – 16 відсотків.

У тому, що Україна повинна стати повноправним членом Європейського Союзу, переконані 48 відсотків українців. У західних регіонах прихильників членства в ЄС виявилося 72 відсотки опитаних, а в Центрі – 52 відсотки. Водночас на Півдні інтеграцію України з ЄС підтримують 36 відсотків громадян. На Сході в підтримку євроінтеграції висловилися 24 відсотки українців.

При цьому 13 відсотків наших громадян – за економічний союз з Росією. Одна третя українців вважає, що країні не потрібні економічні союзи.

Нагадаємо, на засіданні Північноатлантичної ради в брюссельській штаб-квартирі 16 грудня союзники затвердили військовий бюджет НАТО на 2021 рік. Про це інформують на порталі Північноатлантичного альянсу.

Також раніше ми привели думку посла Німеччини про те, що Україна має право претендувати на членство в НАТО і Євросоюзі, проте це нереалістично розраховувати на швидкий її вступ до НАТО і ЄС.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ