Під Кабміном протестують рибалки

Поділитися:

Сьогодні під будівлею Кабінету міністрів України планується акція протесту рибопромислових компаній Каскаду Дніпровських водосховищ, Миколаївській, Херсонській і Одеській областей.

Відомо, то рибалки обурені масштабами корупції в Державному рибному агентстві і його керівників. Вони вважають, що відомство знищує рибний сектор, а методи інспекторів привели до того, що рибалки стали жебраками.

Для статистики варто відзначити, що за станом на сьогоднішній день, офіційні показники несанкціонованого вилову риби вказують на цифру в 100 тисяч тонн. При цьому, на українських водоймах щодня незаконно виловлюють 400 тонн риби.

За неофіційними даними, тіньовий ринок риби становить 5 мільярдів гривень. При цьому в Асоціації рибалок України повідомили, що на вітчизняних прилавках частка імпортної риби становить 85 відсотків. Це може нести загрозу для вітчизняної галузі, а то і зовсім, знищити рибну галузь України.

Як повідомлялося раніше, що біля Кабінету Міністрів України в четвер, 28 травня, протестували аграрії. Сільгоспвиробники вимагали не приймати запропоноване Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України рішення про введення квот на імпорт мінеральних азотних добрив.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу