Олексій Любченко отримав від Кабміну розширені повноваження

Поділитися:

Кабінет міністрів відніс до компетенції першого віце-прем’єр-міністра – міністра економіки України Олексія Любченка питання аграрної,  митної, податкової політики, а також паливно-енергетичного комплексу та ін.

Відповідну постанову уряд прийняв з техніко-юридичними правками на засіданні в середу без обговорення.

Таким чином, віце-прем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров втратив компетенції в питаннях розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою, а також благоустрою населених пунктів, будівництва та архітектури.

У свою чергу, віце-прем’єр міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков позбувся компетенції в питаннях зайнятості та соціального діалогу, а до компетенції віце-прем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського більш не належать питання енергетики, свідчить проект постанови з порядку денного уряду.

У той же час перший віце-прем’єр буде володіти компетенціями в таких секторах, як координація державних органів з питань захисту прав інвесторів, розвиток місцевого самоврядування, питання будівництва та архітектури, житлового господарства, безпеки використання ядерної енергії.

Уряд також визначив за Любченко питання державної політики в сфері сільського господарства і меліорації земель, тваринництва, лісового господарства ряд інших питань.

Крім цього, Кабмін заснував новий урядовий комітет з питань економічної, фінансової політики, паливно-енергетичного комплексу, розвитку громад та територій і захисту навколишнього середовища під керівництвом першого віце-прем’єра.

Нагадаємо, глава уряду Денис Шмигаль заявляє про успіх реформи децентралізації. За його словами, свідченням цього є те, що понад 60% українців підтримують реформу, а також позитивні відгуки міжнародних партнерів України.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ