Офіс генпрокурора відкрив провадження проти Путіна та членів Ради безпеки

Поділитися:

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова заявила, що в Україні відкрито кримінальну справу проти всіх учасників визнання ЛНР та ДНР, зокрема й проти президента Російської Федерації – Володимира Путіна. Провадження розпочато за статтею 110 частини 2 Кримінального кодексу України (Відповідальність за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, вчинені представником влади, або за попередньою змовою групою осіб).

Відомо, що Державна дума РФ ще 15 лютого звернулася до президента, надавши йому документи на розгляд визнання Донецької та Луганської народних республік, а 21 лютого 2022 Володимир Путін ініціативу підтримав.

«Наші дії – реєстрація кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 КК України – публічні заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України, вчинених представником влади», – пояснила прокурор.

На завершення вона додала, що тепер усім учасникам цього “закритого клубу” буде вкрай складно за кордоном.

Нагадаємо, що незабаром має відбутися зустріч Путіна та Байдена. Проте останні новини про визнання українських територій Росією можуть вплинути на подальший перебіг подій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу