Оборонні закупівлі будуть проходити за стандартами НАТО

Поділитися:

В Україні набрав чинності закон про оборонні закупівлі.

Відомо, що раніше радник міністра оборони України підкреслював, що цей проект закону “покликаний системно знизити рівень секретності закупівель озброєння і військової техніки”.

Крім того, закон також повинен сприяти поступовому переходу до державного підтвердження якості на основі підходів, які використовуються у відповідних стандартах НАТО.

Закон визначає, що оборонні закупівлі – це здійснення державним замовником закупівель товарів, робіт і послуг, призначених для виконання держпрограм в сферах національної безпеки і оборони, а також інших товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони.

Слід зазначити, що закон будуть застосовувати за умови, що вартість предмета закупівлі для товарів і послуг оборонного призначення, інших товарів та послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони дорівнює або перевищує 200 000 гривень, для робіт оборонного призначення і робіт для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони посилання – 1,5 мільйона гривень, визначених цим законом держзамовників, які здійснюють оборонні закупівлі.

Однак, держзамовник не має права ділити предмет закупівлі на частини з метою уникнути дії закону. Слід зазначити, що з 31 березня планування оборонних закупівель буде здійснюватися відповідно до цього закону.

Нагадаємо, що з 5 до 13 грудня фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва провів опитування серед українців про їхню думку з приводу вступу нашої країни в НАТО і Євросоюз. Опитування пройшло у всіх частинах країни, за винятком окупованих територій Донбасу і Криму.

Раніше повідомлялося, що законопроект про відновлення відповідальності за брехню в деклараціях має ряд недоліків і недостатньо ефективний – переконані в Євросоюзі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу