ОАСК заблокував конкурс на голову САП

Поділитися:

За день до фінального дня конкурсу на ухвалу кандидата на посаду керівника САП (Спеціалізована антикорупційна прокуратура) ОАСК (Окружний адміністративний суд Києва) скасував його проведення.

На рішення суду відразу відреагували в Офісі президента, зазначивши, що незважаючи на рішення суду, вони зацікавлені в подальшому визначенні керівника, причому до кінця поточного року. До цього, як заявили на Банковій, всі конкурсні відбори проходили відповідно до закону.

ОП також пояснив, з якої причини власне суд ухвалив рішення скасувати проведення фінального дня конкурсу: «Суд дійшов висновку про відсутність відповідного повноваження у конкурсної комісії та протиправність прийняття нею порядку роботи конкурсної комісії та проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі».

У той же час голова Центру протидії корупції (ЦПК) публічно заявив, що рішення суду не набуде чинності до рішення апеляційної інстанції, оскільки ОАСК є судом, який належить до першої інстанції. Він наголосив, що попри все, конкурс має відбутися, а тому комісія має діяти в рамках закону та обрати нового керівника САП. Проте голова ЦПК упевнений, що та частина членів комісії, яку контролює Офіс президента, відкладе засідання, посилаючись на рішення суду.

Раніше ми писали, що конкурсна комісія визначила фінальних кандидатів.

Також ми наводили думку юридичного радника Transparency International, який виступив в ефірі «Першого Ділового». Він вважає, що «Члени комісії на вибір голови САП поводяться безвідповідально».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ