ОАСК відкрив провадження за справою Януковича проти ВР

Поділитися:

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Віктора Януковича про визнання Верховною Радою незаконним його усунення з посади президента. Про це повідомила представник парламенту в Конституційному суді Ольга Совгіря.

«Суд відкрив провадження за позовом Януковича В.Ф. до Верховної Ради України у суперечці з приводу визнання факту його самоусунення від здійснення конституційних повноважень президента України», – написала вона у Telegram.

Відомо, що перше засідання у справі із викликом сторін відбудеться 16 лютого.

Совгіря додала, що позивач просить встановити відсутність у парламенту компетенції (повноважень) на ухвалення актів самоусунення президента країни.

«У ухвалі суду зазначено, що адресою для листування з позивачем є місто Ростов-на-Дону (Російська Федерація)», – зазначила представник Ради у Конституційному суді.

Раніше Національне антикорупційне бюро завершило розслідування незаконного заволодіння колишнім президентом Віктором Януковичем та його сином державною резиденцією «Межигір’я». Про це повідомили у НАБУ.

Наголошується, що детективи НАБУ відкрили стороні захисту для ознайомлення матеріали кримінального провадження, щоб направити обвинувальний акт до Вищого антикорупційного суду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу