НАЗК займеться оборонними закупівлями

Поділитися:

Оборонні закупівлі вкотре потрапили у поле зору НАЗК. Цього разу ідеться про експертизу нормативно-правових актів, що перевірять на предмет корупціогенних факторів. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Під час моніторингу документів, НАЗК виявило ознаки, що вказують на необхідність проведення антикорупційної експертизи.

Зокрема перевірять постанови уряду про «Питання оборонних закупівель», «Про затвердження видів цін на товари, роботи та послуги оборонного призначення», а також «Про затвердження порядку створення, формування та ведення електронного реєстру учасників відбору та виконавців держконтрактів».

Як відомо, закон «Про оборонні закупівлі» набув чинності на початку цього року. Він суттєво змінив принципи та організацію проведення закупівель для потреб оборони, а їхнє планування стало прозорішим.

Але низка документів, які деталізують закон були подані для розробки та оновлення із запізненням – лише на минулому тижні.

Тож, як кажуть у НАЗК – антикорупційна експертиза допоможе виявити корупціогенні фактори у проектах і надати розробникам рекомендації з метою їх зменшення.

Нагадаємо, що минулого року до Реєстру корупціонерів внесли 5 тисячі 131 людину. Національне агентство з попередження корупції опрацювало понад 13 тис. Судових рішень.

Серед тих, кого внесли до реєстру – 993 особи, яких притягнуто до кримінальної відповідальності, 4001 осіб – до адміністративної, а на 116 осіб наклали дисциплінарні стягнення.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ