Навіть третина українців не проголосувала в другому турі виборів

Поділитися:

В рамках другого туру українських місцевих виборів явка з боку вітчизняних виборців стала рекордно низькою. Про це свідчать дані Центральної виборчої комісії.

Вказується, що станом на неділю, 22 листопада, на виборчі дільниці прийшло лише 29,53% від усієї кількості виборців.

«За повідомленнями всіх територіальних виборчих комісій, що здійснюють сьогодні підготовку і проведення повторного голосування з виборів міських голів, явка склала 29,53%», – йдеться в повідомленні відомства.

Також повідомляється, що найбільшу соціальну відповідальність в контексті явки на виборах проявили жителі Бердянська – там голосувати прийшло 39,23% українців.

В цьому відношенні ще відзначилися жителі Львівської та Донецької областей – 38,94% і 32,40% відповідно. Цікаво, що найнижча явка серед українців була в місті Дніпро – 23,93%.

Нагадаємо, що другий тур місцевих виборів проходить в тих містах, де жоден з кандидатів в мери не зумів набрати понад п’ятдесят відсотків голосів під час першого туру.

Так, громадяни, які проживають в Бердянську, Дніпрі, Львові, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Черкасах, Ужгороді, Слов’янську, Дрогобичі та Нікополі зможуть віддати голоси за одного з двох політиків, які вийшли до другого туру місцевих виборів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу