Навальний став причиною чергових санкцій для Росії

Поділитися:

Четверо російських силовиків потрапили під нові санкції Євросоюзу через справу Навального. Крім того, соратники самого політика раніше закликали до санкцій проти російських мільярдерів. Однак, підсумкове рішення Євросоюзу навряд чи суттєво вплине на російську економіку.

Відомо, що під обмеження потрапили чотири людини:

  • глава Росгвардії Віктор Золотов,
  • генеральний прокурор Ігор Краснов,
  • начальник ФСВП Олександр Калашников,
  • глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін.

Слід зазначити, що соратник Навального опублікував складений політиком перед поверненням до Росії списку санкцій.

Ці санкції стали першими в рамках нового європейського режиму обмежень за порушення прав людини. Вузька спрямованість вжитих заходів не зробить істотного впливу на економіку Росії.

При цьому соратники Навального раніше закликали Євросоюз ввести санкції проти високопоставлених чиновників, банкірів і мільярдерів Романа Абрамовича, Алішера Усманова, а також телеведучого Володимира Соловйова. Представник Абрамовича заявив, що для претензій, висунутих проти нього Навальний і його командою, немає ніяких підстав, а представник Усманова не відповів на запит про коментар.

Нагадаємо, що Олексій Навальний отримав 3,5 роки колонії, станом на зараз його вже етапують до виправної установи під Москвою. При цьому світові лідери з учорашнього дня висловлюються на адресу Московського міського суду, політики РФ щодо Навального.

Раніше повідомлялося, що Україна з 1 січня 2021 роки знову почала імпортувати електроенергію з РВ і Республіки Білорусь. Зокрема, Білорусь поставляла необхідну кількість у найскладніший період сильних січневих морозів. Тим часом на найближчому засіданні РНБО знову піднімуть питання заборони такого імпорту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу