Нардепам встановили розміри окладів

Поділитися:

Відповідно до постанови «Про реалізацію окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України», що числиться за номером 7062, народним депутатам призначили розмір посадового окладу.

Зазначений закон було розглянуто на засіданні Верховної Ради та за нього проголосувало 305 чиновників.

Відповідно до документа, щомісячна зарплата народного депутата виплачується у розмірі десяти прожиткових мінімумів. Нагадуємо, що за даними 1 січня 2022 року, прожитковий мінімум становить 2393 гривні. Також ухвала прописує і додаткові виплати. Надбавки здійснюються у розмірі, який діє згідно з актом Кабінету Міністрів від 20 квітня 2016 року №304.

Деякі політичні посади оплачуватимуть на 3% більше, ніж депутатський оклад. До таких відносяться місце першого заступника, заступника голови комітету Верховної Ради, секретаря комітету та першого заступника, заступника голови депутатської фракції або групи, голови підкомітету комітету.

Раніше ми повідомляли, що депутати повернули собі прибавки до зарплат, проголосувавши більшістю за необхідний законопроект.

Нагадуємо, що 1 березня буде проведено індексацію пенсій в Україні. Міністерство соціальної політики анонсувало підготовку законопроекту, пояснивши які категорії пенсіонерів підпадають під обов’язкові щомісячні набавки у розмірі 14%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу