Набув чинності наказ РНБО з енергетики

Поділитися:

Президент нашої країни Володимир Зеленський поставив підпис під розпорядженням Ради національної безпеки і оборони України від 29 січня 2021 року. Наказ РНБО стосується заходів з нейтралізації загроз у сфері атомної енергетики та промисловості. Разом з цим наказом Володимир Зеленський підписав розпорядження про розробку урядом ще одного проекту закону. Про це в суботу, 30 січня, інформує офіційний портал Президента України.

Відповідно до розпорядження РНБО уряд зобов’язаний в 30-денний термін подати на розгляд парламентаріїв проект закону про механізми забезпечення достатніми потужностями нових електростанцій, які виробляють електрику від енергії вітру і сонця. Таким чином Рада нацбезпеки і оборони подбала про енергетичну безпеку нашої країни на випадок, якщо зупиняться атомні електростанції.

Крім цього, Володимир Зеленський поставив підпис ще під одним Указом. Цим Указом пропонується Кабміну до 1 липня 2021 року розробити законопроект про Загальнодержавну цільову екопрограму поводження з радіоактивними відходами. Цим же законопроектом повинен бути визначений особливий статус зони промислового використання в Чорнобилі і його околицях.

Нагадаємо, 26 грудня минулого року Зеленський підписав Держбюджет на 2021 рік.

Також раніше повідомлялося, що у жовтні 2020 року президент підписав закон про мораторій на банкрутство держпідприємств.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу