НАБУ взялося за брата Єрмака

Поділитися:

Національне антикорупційне бюро України відмовилося порушити кримінальну справу про можливе створення екс-радником президента (чинним главою Офісу Президента) Андрієм Єрмаком і його братом Денисом в змові з Президентом Володимиром Зеленським корупційної схеми при призначенні на державні посади. Про це йдеться в матеріалах суду.

Згідно з ними, в квітні позивач у даній справі звернувся до НАБУ із заявою про вчинення кримінального злочину.

У заяві було сказано про створення радником президента України і його братом корупційної схеми в змові з главою держави для отримання неправомірної вигоди за призначення на державні посади в Україні.

За твердженням заявника, такі дії мають ознаки злочинів, передбачених ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу.

З огляду на ці факти, НАБУ не відкривати справу і не почало розслідування за даним фактом, пояснивши це тим, що викладені в заяві факти вже розслідуються в рамках кримінального провадження від 30 березня і тому заяву про кримінальне правопорушення долучено до матеріалів відкритого раніше кримінального провадження.

Після цієї відповіді заявник подав позов до суду з проханням зобов’язати НАБУ внести дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань, але 15 травня Вища антикорупційний суд відмовився це зробити і повернув позивачеві його заяву так і не пояснивши причин такої поведінки.

Як повідомлялося раніше, київська ГЕС вже багато разів ставала предметом розмов різних екологів і експертів в галузі безпеки в Українській державі. У той же час ще років 15-20 тому в школах столиці на уроках допризовної підготовки юнаків навіть розповідали, як поводитися в разі прориву Київської ГЕС. Але поки ніяких передумов для використання таких навичок немає, хоча все може змінитися в одну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу