НАБУ і САП домагаються арешту сім’ї Януковичів

Поділитися:

До Вищого антикорупційного суду звернулися Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура із проханням арештувати колишнього українського президента Віктора Януковича та його сина.

Як зазначають у НАБУ, такий запобіжний захід обгрунтований тим, що вищевказані особи – підозрювані у кримінальній справі про зловживання своїм службовим становищем при заволодінні резиденцією Межигір’я. Такі дії колишнього президента Януковича кваліфіковано за частиною 5 статтею 191, частиною 3 статтею 209, а його сина — за частиною 5 статтею 27, частиною 5 статтею 191, частиною 3 статтею 209 Кримінального кодексу.

Детективи Антикорупційного бюро розслідують цю справу з грудня 2019 року. Обсяг матеріалів кримінального провадження – балтзько 1,5 тисячі томів.

Раніше ми повідомляли, що суд заочно заарештував колишнього бенефіціарного власника збанкрутілого банку «Фінанси і кредит» Костянтина Жеваго. 

Також ми писали, що екс-глава «Приватбанку» Олександр Дубілет скасував в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду рішення про свій заочний арешт. Про це свідчать дані в Єдиному держреєстрі судових рішень. 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу