На зло Нефьодову: в травні Мінфін зменшив плани для митниці

Поділитися:

План для Державної митної служби зменшено в травні на 9,1 мільярда гривень. Крім того, за минулий місяць митниця зібрала на мільярд гривень менше грошей для держбюджету, ніж у квітні.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook екс-голова ДМС Максим Нефьодов. “Зайшов на сайт Держказначейства. У квітні “неефективний Нефьодов “зібрав в загальний фонд держбюджету 19,6 млрд грн. У травні без мене митниця зібрала на мільярд менше – 18,6 млрд грн”, – нарікає він.

Це при тому, що 22 травня було відкрито ряд пропусків, а значить, на відміну від квітня, коли карантин був у розпалі, відкладені товари повинні заїхати, зазначає колишній митник.

Також Нефьодов звертає увагу, що сам план Мінфін зменшив на 9,1 млрд грн. “Очевидно, була ідея показати, що раніше план не виконувався”, – зазначив він. “Сумно все це”, – резюмував екс-глава митниці.

Нагадаємо, що 24 квітня Кабінет міністрів України звільнив Максима Нефьодова з посади голови державної митної служби. Разом з ним були звільнені його заступники Роберт Зелді, Денис Шендрик та Сергій Пєтухов.

У відповідь на це колишній глава Державної митної служби звернувся до Окружного адміністративного суду Києва, щоб довести протиправність його звільнення з поста.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу