На Волині почали добувати бурштин

Поділитися:

КП “Волиньприродресурс” Волинської облради почало законний видобуток бурштину на території регіону. За тиждень добуто 100 кілограмів каменю, ціна якого складає кілька тисяч доларів за кілограм.

Прибуток від видобутку направлять до місцевих бюджетів.

У той же час варто уточнити, що на Волині здійснюється законний видобуток бурштину. Територію видобутку обставили парканом і надалі гроші також будуть направлятися в місцеві бюджети.

Не так давно ми писали, що всі питання, пов’язані з видобутком бурштину, необхідно віддати на відкуп місцевій владі. Регулювати всі питання по бурштиновому бізнесу простіше на місцях. Це ж стосується і роздачі ліцензій на видобуток, а також вирішення питань щодо ставок, виплат та інших нюансів цього непростого бізнесу. У той же час Шевченко вважає бурштиновий бізнес не таким важливим в порівнянні з нефтепродажамі або видобутком газу.

Також ми повідомляли, що Держслужба геології і надр України внесла до переліку ділянок, на яких виявлені поклади бурштину, ще 36 позицій. На кожному з об’єктів досить покладів, щоб виставити ділянки на аукціони і пропонувати з продажу здобувачам «сонячного каменю».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу