На кордоні з ЄС модернізують пункти пропуску

Поділитися:

Українцям може стати зручніше перетинати кордон. Саме така теза випливає з заяви віце-прем’єра України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції. Йшлося про модернізацію пунктів пропуску громадян на кордонах, а також про збільшення їх кількості.

Віце-прем’єр називає таку ініціативу ключем до реалізації регіональних програм Євросоюзу, а саме Дунайської та Карпатської стратегій. Таким чином Україна може створити собі можливість брати участь в більших проектах ЄС.

Крім модернізації, пані Стефанишина також говорила про намір збільшити кількість пунктів пропуску на кордонах, поки мова йшла про 10 додаткових пропускних точок вздовж кордону з ЄС.

Окремий крок модернізації з цього питання — це створення спільних зон огляду, де не потрібно проходити двічі одну й ту ж процедуру у різних прикордонників. Це збільшить пропускну спроможність кордону, збільшить швидкість її проходження та навіть може вберегти нас від додаткових корупційних схем.

Нагадаємо, що у Державній податковій службі розповіли про інтеграцію інформаційних систем з митницею. Так, ДПС і ГТС будуть обмінюватися інформацією про підприємців, що торгують різними групами товарів.

Також Моторне страхове бюро України (МТСБУ) провело аудит за підсумками якого визначило нову схему шахрайства по відношенню до реєстрації ДТП. Йдеться про шахрайство при оформленні дорожньо-транспортної пригоди на полях Угорщини, як повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ