МЗС Угорщини відреагувало на реакцію України з приводу контракту з «Газпромом»

Поділитися:

У МЗС Угорщини жорстко відреагували на реакцію України на контракт з «Газпромом». Як заявили в МЗС країни, це не має ніякого відношення ні до яких міжурядових і змішаних комісій.

Міністр закордонних справ і зовнішньоекономічних зв’язків Угорщини Петер Сійярто прокоментував реакцію Києва через угоду Угорщини з російським «Газпромом» про постачання газу в обхід України до кінця 2036 року і намір України звернутися з цього приводу до Єврокомісії.

За заявою Сійярто, яка прозвучала в п’ятницю, 27 вересня, ніхто не має права втручатися в рішення Угорщини в сфері енергетики.

«Я протестую проти цієї спроби втрутитися у внутрішні справи Угорщини та забезпечення опаленням в зимові періоди», – сказав Сійярто на прес-конференції за підсумками підписання контракту.

Він зазначив, що це справа Угорщини, і ніяка інша країна не може втручатися і впливати на рішення країни в сфері енергетики.

Крім того, глава МЗС Угорщини заявив, що країна не бере участі в дебатах між РФ і Україною щодо транзиту газу і не бажає, щоб її залучали в цю суперечку.

«Ми робимо так, щоб в квартирах угорців було тепло взимку, це наша справа, це ніякого відношення не має до жодних міжурядових і змішаних комісій. Я прошу не плутати, це різні речі. Коли я їду в Київ, я ніколи не дивлюся на те, хто був в Києві раніше, хто що підписав », – заявив Сійярто.

Раніше ми повідомляли, що Угорщина 27 вересня підписала довгостроковий контракт із російським концерном «Газпром» на постачання 4,5 млрд кубометрів газу в рік в обхід України.

Також, турецький газовий монополіст Botas обговорює з російським «Газпромом» заключення нового трирічного контракту на поставку газу, який пускатимуть по так званому «Турецькому потоку».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу