МВС відправило миротворців до Південного Судану

Поділитися:

До місії ООН (Організації Об’єднаних Націй) в Південному Судані, де в будь-який момент можуть знову спалахнути бойові дії, спрямовані 6 українських миротворців-правоохоронців. З них двоє – офіцери Національної гвардії України.

Про це у вівторок, 17 листопада, інформували в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

Як повідомляється, миротворців нашої країни направили в Південний Судан по лінії МВС. Всього їх 6 осіб. Але двоє з них – службовці Національної гвардії України.

У МВС повідомили, що двоє представників Нацгвардії чекали місії в Африку 8 років. В цьому році вони повинні були виїхати півроку тому, але довелося чекати через пандемію коронавірусу.

У МВС нагадали, що українські миротворці вирушають до місії ООН з підтримання миру в Південному Судані згідно з відповідним указом президента України від 13 липня 2012 року.

За словами самих же миротворців – службовців Нацгвардії – вони долучаться до всесвітнього глобального творення добра. А також передадуть неоціненний досвід правоохоронцям Південного Судану в підтримці миру.

Нагадаємо, 10 листопада Вірменія, Азербайджан і Росія підписали угоду про повне припинення вогню і всіх військових дій. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Також раніше ми інформували про те, що в липні 2020 року між Вірменією та Азербайджаном почалася війна через Нагірний Карабах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу