Мінсоцполітики пропонує заборонити отримувати спадок без догляду за літніми родичами

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики України запропонували прийняти жорсткі обмеження проти родичів, які претендують на спадщину загиблого, при цьому раніше не проявляючи відносно нього належної турботи. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зокрема, людина не зможе отримати спадок, поки не покриє весь борг по догляду за померлим відносно соціальної підтримки з боку держави або ж просто рахунків по комуналці.

Також Мінсоцполітики пропонує внести ряд змін до чинного Цивільного кодексу України для того, щоб дати шанс компаніями по соціальному догляду укласти договір на довічне утримання недієздатних осіб.

Так, з ініціативи міністерства, в разі відмови з боку соціального органу, спадкоємець майна не зможе вступити у свої права.

Раніше громадська організація «Донбас SOS» відправила публічний запит до Міністерства соціальної політики, в якому вказала на неправомірні дії з боку структурних підрозділів органів соцзахисту.

Відомо, що попри карантин, окремі управління праці та соціального захисту населення продовжують дзвонити переселенцям і запрошувати особисто з’явитися в УПСЗН для переоформлення отримання соціальної допомоги. Якщо переселенець не спадає, то в деяких випадках виплати припинялися.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу