Мінкульт просить ще 2,7 млрд. грн. на культуру

Поділитися:

У Міністерстві культури і інформаційної політики заговорили про термінове виділення 2,7 млрд гривень на потреби української культури, проблеми якої більше не можуть перебувати в стороні від рішень уряду. Про це повідомляється на сторінці відомства в Facebook.

Вказується, що в такій сумі міністерство потребує для фінансування належної підтримки культурної сфери країни і її креативної індустрії.

“Протягом 3-х днів доопрацюємо пункт щодо виділення 2,7 млрд грн на підтримку сфери культури і креативних індустрій. Після чого розраховую на підтримку уряду“, – йдеться в повідомленні відомства.

У публікації зазначається, що виділення потрібної суми має невідкладний характер.

Нагадаємо, що в основних напрямках державної програми стимулювання економіки прописано: забезпечення адаптивного карантину, стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу, забезпечення зайнятості, оптимізація податкового навантаження і адміністрування, перезапуск промислового сектора, реформування транспорту та інфраструктури, розвиток міжнародної торгівлі, цифрова трансформація і розвиток IT -сектором.

Згідно з оновленою програмою діяльності уряду, заходи, які буде здійснювати Міністерство культури і інформаційної політики, повинні привести до зростання внутрішнього туристичного потоку на 2% щорічно, починаючи з 2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу