Міністр оборони Рєзніков виступив у Раді

Поділитися:

Під час години запитань уряду Олексій Рєзніков, міністр оборони України, заявив про наявність близько 149 тисяч російських військ на кордонах з Україною, серед яких і авіація, і кораблі.

За його словами, Росія не відводила військ від кордонів з Україною, як раніше про це неодноразово оголошувала. «Йде переміщення сил та заходів».

Чиновник підкреслив, що, як і раніше, на місцях дислокації залишаються 129 тисяч наземного компонента та ще 20 тисяч морського та авіаційного. Загалом зараз на російсько-українських кордонах перебуває 149 тисяч російських військ.

Більше того, найближчим часом очікується залучення Росією ще кількох тисяч військовослужбовців, а до Чорного моря мають увійти ще три російські кораблі.

«Рівно з навчаннями армії в РФ продовжуються навчання росгвардії «Заслон-2022». Цей компонент також знаходиться у полі нашої уваги. Наша розвідка бачить усі рухи, які можуть становити потенційну загрозу Україні», – заявив міністр.

Рєзніков стверджує, що українські сили постійно перебувають на зв’язку з міжнародними партнерами, завдяки чому мають правдиву інформацію про стан ситуації. Зараз, за ​​словами міністра, можуть повідомлятися різні сценарії, у тому числі й прогнозовані за датами, міністр запевняє, що до всіх них українська армія готова.

Він зазначив, що загроза дійсно є, проте вторгнення Росії, як і раніше, розцінюється як невисоке, а зусилля українського уряду зараз спрямовані виключно на те, як максимально підвищити готовність до будь-яких сценаріїв та наслідків.

Проте якщо переважно українці перебувають у безпеці, то того ж неможливо сказати про жителів Луганської та Донецької областей. «Громадянам України нічого не загрожує, окрім громадян, які проживають у Луганській та Донецькій областях, де російські війська здійснюють обстріл. Ось там справді загрози високі», – підсумував Резніков.

Нагадаємо, парламент Німеччини не затвердив передачі зброї Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу